Τρίτη Άποψη

 

 

"Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών"

 

 

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ

ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τιμώντας την ιστορία.

 

Είναι ένας από τους σημαντικούς πολιτικούς άνδρες της Ευρώπης. Για να πω την αλήθεια, θα έπρεπε να πω πως τον θεωρώ τον πιο σημαντικό από όλους…

 Τζον Κέννεντι, Πρόεδρος των Η.Π.Α.

 

Ελάχιστοι ήταν οι ηγέτες που επηρέασαν τόσο καθοριστικά την πορεία της Ελλάδας.

Η μεταπολεμική ιστορία μας κυριαρχείται από την προσωπικότητα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η χώρα του οφείλει την ανάπτυξη της, την ένταξή της στην Ε.Ε. και το σύγχρονο δημοκρατικό της πολίτευμα.

Η Διεθνής αναγνώριση του Καραμανλή από ηγέτες παγκόσμιου κύρους έχει καταγραφεί στην ιστορία. Σε αυτήν την αναγνώριση οφείλουμε να μην υστερήσουμε και οι Έλληνες. Ιδιαίτερα τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης της οποίας δεν υπήρξε μόνο ο ιδρυτής αλλά ήταν και παραμένει η ψυχή της.

Υπάρχουν χρονικά ορόσημα  κατά τα οποία κάθε φορέας και κάθε πολίτης μπορεί να αφήσει -αντί για ένα λουλούδι στο μνημείο του- το δικό του μήνυμα τιμής. Με μια ανακοίνωση, με ένα άρθρο, μια φωτογραφία, μια ανάρτηση στο διαδίκτυο. Τέτοια ορόσημα είναι η γέννηση (8η/3ου), η αποδήμηση (23η/4ου), η υπογραφή της ένταξης στην ΕΟΚ (28η/5ου), η αποκατάσταση της δημοκρατίας (24η/7ου), η ίδρυση της Ν.Δ. (4η/10ου).

Πηγές από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες και αποσπάσματα ή να εμπνευστούμε υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Κ.  https://ikk.gr/. Επίσης χρήσιμα και επίκαιρα είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη της Ν.Δ.: Ιδρυτική διακήρυξη και το κείμενο των Ιδεολογικών Αρχών της:  Οι ιδεολογικές αρχές της Ν.Δ.

Η 8η Μαρτίου είναι το πρώτο ορόσημο που μας δίνει την ευκαιρία να δηλώσουμε έμπρακτα ότι, αν και λείπει 23 χρόνια από κοντά μας, είναι πάντα στην σκέψη και στην καρδιά μας. Αποτελεί, με την ζωή και την δράση του, φωτεινό οδηγό του καθήκοντος και της ευθύνης στην πολιτική δράση, παραμένοντας η αναντικατάστατη και  ακλόνητη ψυχή της παράταξης.

Αντώνης Αντωνάκος 26-02-2021

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ