Έλλην, Έλληνας, Ελληναράς

Πίσω, σε χρόνους που χάνονται στα σκοτάδια της προϊστορίας, ο Έλλην, γιός του Δευκαλίωνα ή του Δία, και της άτακτης Πύρρας, ίδρυσε το ένδοξο γένος των Ελλήνων.

Έκτοτε και για τρεις χιλιετίες τώρα, παρά τις συνεχείς εισβολές από ποικιλώνυμους «βαρβάρους» και τις μακρές περιόδους δουλείας, το «περιούσιο γένος» παρέμεινε «αλώβητο από επιμειξίες και φυλετικές διαβρώσεις». Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με ορισμένους που κατέχουν «αναμφισβήτητη γνώση» (από, υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, «επιστημονικές έρευνες»), στο γεγονός ότι το Ελληνικό αίμα δεν επιδέχεται προσμίξεις και αλλοιώσεις. Έτσι, μπορεί κάποιος βάσιμα να υποστηρίξει ότι, αν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε σε μια τράπεζα το DNA του γενάρχη μας, θα βλέπαμε ότι είμαστε απ’ ευθείας απόγονοι του.

Είναι δεδομένο ότι έχουμε ενσωματωμένα στο χαρακτήρα μας τη γενναιότητα του Λεωνίδα, τη σοφία του Σωκράτη, τη δημοκρατικότητα του Περικλή!!!

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται σε περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο γονείς δεν έχει Ελληνικές ρίζες. Αν δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση, αλλοιώνεται το DNA ή αν επικρατεί σε κάθε περίπτωση το δικό μας. Είναι ένα ζήτημα για διερεύνηση. Υποθέτω, όμως, από τις αντιδράσεις των «θεματοφυλάκων της ελληνικότητας» στην περίπτωση ενός αθλητή της Εθνικής Μπάσκετ, ότι πρέπει και οι δύο γονείς να είναι απόγονοι 100% του γενάρχη μας.

Υπάρχει, επίσης, το ερώτημα, αν οι Γραικοί, οι Μακεδόνες και οι Μάγνητες, απόγονοι από την «ένωση» των αδελφών του Έλληνος, της Πανδώρας και της Θυίας, και του «ερωτύλου» Δία, είναι όμαιμοι αδελφοί μας και γνήσια τέκνα του γένους. Ένα ακόμα ερώτημα είναι μήπως, δια μέσου μιας διαδρομής μεγαλύτερης των τριών χιλιετιών και ενώ δεν υπήρχαν ληξιαρχεία, παρεισέφρησαν πολλοί και μας ξεγέλασαν παριστάνοντας τους Έλληνες ενώ ήταν «ημίαιμοι» ή «βάρβαροι». Επιπλέον, μήπως, επειδή δυστυχώς οι θεματοφύλακες της καθαρότητας της φυλής δεν ήταν πάντοτε σε εγρήγορση, έδρασαν στα «σπλάχνα μας» πράκτορες του εχθρού όπως ο ανεκδιήγητος Ισοκράτης που υποστήριζε ότι «είναι Έλληνες όσοι έχουν Ελληνική παιδεία». Έτσι αυτοί οι «ριψάσπιδες» συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ανάμεσά μας μια κατηγορία «μεταλλαγμένων» που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας.

Έχουμε, επίσης, ένα πρόβλημα με την, έστω και μεταθανάτια, «επανένταξη» των ομοφύλων μας που οικειοποιήθηκαν άλλοι. Όπως ο Μέγας Ναπολέων, που, όπως είναι γνωστό, κατάγεται από Κορσικανούς μετανάστες εκ Μάνης, αναμφίβολα απόγονους του Λεωνίδα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα αλάνθαστο κριτήριο για να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι. Ο ηρωισμός που, όπως παραδέχθηκε ο Τσώρτσιλ, είναι αποκλειστικά δικό μας χαρακτηριστικό. Έτσι, για παράδειγμα, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς ήταν καθαρόαιμοι Έλληνες;

Όμως ευτυχώς τώρα πια, με την ενεργοποίηση των Ελληναράδων, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όλα θα ταχτοποιηθούν, όλα σύντομα θα ξεκαθαρίσουν και θα μπουν στη θέση τους. Οι ριψάσπιδες και οι παρείσακτοι θα αποκαλυφθούν και θα απομονωθούν. Και ο Ελληνισμός αποκαθαρμένος θα γνωρίσει νέες, λαμπρές, ιστορίες δόξας.

Αντώνης Αντωνάκος Αντιπρόεδρος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 31-10-2012

http://www.antonakos.edu.gr [email protected]