Καλό καλοκαίρι.

Τοπική εφημερίδα «ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Άλλος ένας εξεταστικός Μαραθώνιος τελείωσε. Οι μαθητές θα ξεχυθούν στις παραλίες και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Τον χρόνο της εφηβείας που ένα μεγάλο μέρος της θυσιάστηκε στον βωμό του πρωταθλητισμού των Γενικών Εξετάσεων.

Θα προσπαθήσουν να βάλουν στην άκρη το άγχος της αναμονής των αποτελεσμάτων. Θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν τα κατά συρροή λάθη της Κ.Ε.Ε. και τις πικρίες και τις αμφιβολίες που τους δημιούργησαν.

Θα προσπαθήσουν να σβήσουν από την μνήμη τους τις ώρες της αγωνίας και της αναμονής για τα «θέματα», για τις οριακές λεπτομέρειες που δικαιώνουν ή καταδικάζουν σε αποτυχία τη σκληρή δουλειά και τα ξενύχτια πολλών χρόνων.

Δεν θα αναρωτιούνται γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε τις ίδιες αγωνίες, που ξενυχτήσαμε και πολλές φορές κλάψαμε από την πίκρα μιας άδικης αποτυχίας δεν σταθήκαμε ικανοί να φτιάξουμε γι’ αυτά τα παιδιά, για τα παιδιά μας ένα πιο ανθρώπινο εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο δεν θα κρίνονται τα πάντα σε λίγες εξετάσεις.

Δεν θα αναρωτιούνται γιατί οι Υπουργοί Παιδείας ανυποψίαστοι από την μυσταγωγία της εκπαίδευσης χορεύουν συνεχώς γαϊτανάκι γύρω από το σύστημα επιλογής για τα ΑΕΙ αναπαράγοντας το γκρίζο και απωθητικό πρόσωπο του σχολείου.

Τώρα θα αναζητήσουν, με όλη την ορμή της ηλικίας τους, ό,τι στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια, την ξενοιασιά, το παιχνίδι, την διασκέδαση, τον έρωτα. Καλό καλοκαίρι παιδιά, το αξίζετε.

09-06-2003

Αντώνης Αντωνάκος

Αντιπρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

antonakosantonis@gmail.com http://www.antonakos.edu.gr