Περί «Αφεντικών" και "Λακέδων".

Γράφει η Α.Π. στον Ε.Τ. της 9-3-2016

«Υπηρέτης δύο αφεντάδων;

Ο Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ εισήλθε το 1983 στο δικαστικό σώμα. Διαχρονικώς οι κυβερνήσεις αναγνώριζαν τις ικανότητες του. Έτσι, ανέλαβε την έρευνα της περίφημης εταιρίας MAYO[1], μετά την - αναπόδεικτη - καταγγελία Λαλιώτη για εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία της Ν.Δ.[2] Επίσης, ανέλαβε το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή[3], αν και εικάζω ότι το χειρίστηκε η ΕΥΠ την οποία εντέλει του εμπιστεύθηκε, προσωπικά, ο Κώστας Καραμανλής. Η θητεία του είχε και σκοτεινά σημεία - την απαγωγή Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες των Η ΠΑ - αλλά ας μην αναφερόμαστε σε πράγματα που δεν ξέρουμε[4].

ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ όχι ο Δ. Παπαγγελόπουλος εμφανίζεται ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή. Αναφέρεται φιλόφρονα σ' αυτόν[5], ομνύοντας ταυτόχρονα στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα. «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»[6]; Υπάρχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάποιοι που υπηρέτησαν και περισσότερους.

ΟΤΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ - ως το 2014 - νεοδημοκράτη[7] κ. Δ. Παπαγγελόπουλου στα ενδότερα του Μαξίμου ερμηνεύεται συχνά - και από πολλούς - ως μία ακόμη απόδειξη υπόγειας πολιτικής διασύνδεσης Κ. Καραμανλή[8] και Α Τσίπρα. Αλλά ακόμη και μια τέτοια σχέση καταγράφεται ως σύνηθες φαινόμενο στη σύνθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ[9]. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι υπουργοί της είναι ένα συνονθύλευμα στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ, από βαθύ ΠΑΣΟΚ και από Ν.Δ., προσμετρώντας και τους ΑΝ.ΕΛ. ως πρώην νεοδημοκράτες...»[10]

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Σχολιάζοντας ένα κείμενο που δεν είναι ξεκάθαρο αν ο στόχος του είναι η καταγγελία των παρεμβάσεων του κυρίου Παπαγγελόπουλου – σύμφωνα με τις καταγγελίες της κυρίας Τσατάνη – στη δικαιοσύνη, ή η καταγγελία του Κ. Καραμανλή για υποτιθέμενες σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα και με ότι στραβό υπάρχει σε αυτό τον τόπο, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθείς αν μερικούς αιώνες πίσω η αρθρογράφος θα προσπαθούσε να οδηγήσει τον τέως πρωθυπουργό στην πυρά «ως μίασμα ένεκεν του οποίου είχεν επιπέσει στο λαό η οργή του Κυρίου». Επιπλέον επειδή το «κρούσμα» δεν είναι μεμονωμένο αλλά επαναλαμβανόμενο λαμβάνει χαρακτήρα εμμονής, ίσως απαιτείται – όπως θα έλεγε και ο Σαββόπουλος – ένας Φροϋδιστής για να το ερμηνεύσει. Τέλος, όταν όποιος με πάθος υπηρέτησε την κυβέρνηση Σημίτη – από τις επάλξεις του «ΕΘΝΟΥΣ» και της «γαλαντόμας ΕΡΤ» - είναι μάλλον ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για «υπηρέτες δύο αφεντικών» και για συγκυριακούς Νεοδημοκράτες.

Και, ενδεχομένως και συμπτωματικά, την επόμενη μέρα τη σκυτάλη πήρε ο Μ.Τ. στις «Αγιογραφίες» στα «ΝΕΑ» ο οποίος γράφει:

«…ΑΝ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της υπόθεσης ακούγεται περίπλοκο, τι να πει κανείς για τις πολιτικές της διακλαδώσεις. Γι' αυτές που φθάνουν μέχρι το νεοκαραμανλικό παρελθόν της ΝΔ και απειλούν να τη βραχυκυκλώσουν αντιπολιτευτικά - όπως έδειξε και η σχετική αναθεώρηση της γαλάζιας ταξιθεσίας, (σ.σ. εννοεί την αντικατάσταση Μεϊμαράκη από Βορίδη), στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δύσκολα ταξινομείται πλέον στους καραμανλικούς. Έχει, λένε, οριστικά, περάσει στην άλλη όχθη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν φέρει γαλάζιες εγγραφές του παρελθόντος στον σκληρό του δίσκο…».

Αυτά με τη διευκρίνιση ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος, του οποίου η ύπαρξη μέχρι πρότινος δεν είχε καταγραφεί στο συνειδητό μου, δεν με ενδιαφέρει περισσότερο ή λιγότερο από όσο ενδιαφέρει οποιονδήποτε άλλο πολίτη νοιάζεται για τη λειτουργία των θεσμών με απόλυτη διαφάνεια σε αυτή τη χώρα.

Δεν μπορώ όπως παρά να επισημάνω τη συνεπή και επίμονη προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένοι, τυχαία και ασυντόνιστα; - για την αποδόμηση του τέως Πρωθυπουργού. 



[1] Οι καταγγελίες του Κώστα Λαλιώτη, αφορούσαν την υπογραφή της σύμβασης του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 1993, αλλά και σε σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της «Νέας Δημοκρατίας» με τροφοδότη λογαριασμό της εταιρείας «Mayo Investment Corporations». «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 23-07-2002

[2]Στο Αρχείο ετέθη μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η υπόθεση της «Mayo». «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 23-07-2002.

[3] Ξέχασε να αναφέρει ότι οι υποκλοπές γίνονταν σε βάρος του Καραμανλή.

[4] Πάντα διακριτική, απλώς το ανέφερε, πως λέμε «ειρήσθω εν παρόδω».

[5] Να μαστιγώσουμε μόνο τον κύριο Παπαγγελόπουλο ή και τον Καραμανλή;

[6] Αφού, κατά την αρθρογράφο, το ένα αφεντικό είναι ο Κ.Κ. προφανώς αυτός μεσολάβησε για να τεθεί η υπόθεση mayo στο αρχείο το 2002, ή θέλει να πει κάτι άλλο ο «ποιητής».

[7] Προφανώς όταν επί Σημίτη αρθρογραφούσε στο «ΕΘΝΟΣ» και είχε – την ίδια περίοδο – καλοπληρωμένη εκπομπή στην ΕΡΤ, υπηρετούσε «αρχές» και «αξίες».

[8] Ευτυχώς για την παράταξη, την χώρα και το Έθνος η Άννα είναι στις επάλξεις.

[9] Τελικά η συνωμοσία έχει λάβει ευρύτατες διαστάσεις.

[10] Οι υποσημειώσεις στο κείμενο της κυρίας Α.Π. είναι δικές μου.