ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 

Κύριε Γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, 

Καθώς συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, που αποτέλεσε την απαρχή για την ομαλότερη περίοδο του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, η αναδρομή μάς κάνει περήφανους γι’ αυτά που πετύχαμε, αλλά ταυτόχρονα μας απογοητεύει ο απολογισμός των χαμένων ευκαιριών. Η Εταιρεία μας, η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», εκτιμά ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη. Να αφήσουμε πίσω τον καλυμμένο με το προσωπείο του «προοδευτικού» βαθύτατο συντηρητισμό, που καθιστά την κοινωνία μας όμηρο της μετριότητας, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού.

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε οργανώσει μια άλλη εκδήλωση με ομιλητή το σημερινό πρωθυπουργό και τίτλο «η Νέα Μεταπολίτευση». Θέλαμε να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη για ριζικές τομές. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η «Νέα Μεταπολίτευση» είναι ακόμα ένα όραμα. Ο κόσμος αλλάζει πιο γρήγορα από τη δική μας προσαρμογή στις εξελίξεις. Η διαπίστωση της ανάγκης να προχωρήσουμε σε τομές και σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και η ανάγκη να αναπτυχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση βήματα Δημοκρατικού διαλόγου και προβληματισμού μάς οδήγησε στην επαναδραστηριοποίηση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ».

Είναι βαθιά η πεποίθηση μας ότι η χώρα μας μπορούσε να είναι στην πρωτοπορία της Ευρώπης, αν είχαν αντιμετωπισθεί τα διαρθρωτικά προβλήματα του Κράτους και αν η κοινωνική συνείδηση δεν είχε διαβρωθεί βαθύτατα από τον άμετρο λαϊκισμό.

Η ανάγκη να προχωρήσουμε με πιο αποφασιστικά βήματα στο δρόμο των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στην επανίδρυση του κράτους, είναι σήμερα, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων παγκοσμίως, περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.

Θα χρειαστεί ίσως να θυμηθούμε τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «για να κυβερνήσω αυτήν τη χώρα χρειάστηκε να στεγνώσω την καρδιά μου» και να πάρουμε μέτρα αυτοπροσδιορισμού των ορίων της πολιτικής δράσης, δίχως να περιμένουμε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη νοοτροπία που θα οδηγήσει στη νέα εποχή και ίσως το προσεχές συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να είναι μια χρυσή ευκαιρία για να αναλάβουμε απέναντι στον Ελληνικό Λαό δεσμεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, που θα οριοθετήσουν, μάλιστα υπό το φώς και των πρόσφατων γεγονότων, την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε σε τομές που θα οδηγήσουν σε μια ριζοσπαστική αλλαγή των δεδομένων, όσον αφορά κυρίως τη λειτουργία της πολιτείας.

Κυρίως οι σχέσεις ανάμεσα στη Νομοθετική και την Εκτελεστική εξουσία και δευτερευόντως τη Δικαστική είναι ζητήματα τα οποία μπορούν και πρέπει σε σημαντικό βαθμό να αντιμετωπισθούν πολιτικά στα πλαίσια της νέας τετραετίας.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τον τετριμμένο πολιτικό διάλογο, που αποπροσανατολίζει τους πολίτες και απαξιώνει την πολιτική και τους λειτουργούς της, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμβάλετε στον προβληματισμό μας, παρουσιάζοντας τις απόψεις σας για τα αναγκαία μέτρα, τόσο στο πεδίο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων (συνταγματικών και νομοθετικών), όσο και σε αυτό των αυτοδεσμεύσεων που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, απαλείφοντας τη διαπλοκή των εξουσιών και αποκαθιστώντας την ανεξαρτησία αλλά και το ρόλο που οφείλει κάθε μια από αυτές να διαδραματίζει.

Θεωρώντας ότι, εν όψει του Συνεδρίου της Ν.Δ. και των προσεχών εκλογών, οι θέσεις που θα αναπτυχθούν θα συμβάλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός κλίματος, στο οποίο οι ανάγκες της Χώρας και του Λαού, και όχι των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. θα καθορίζουν το διάλογο στον οποίο οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα είναι πρωταγωνιστές, σας καλούμε να τιμήσετε την εκδήλωσή μας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» Σταδίου 22 στις 19.15΄.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Εκ μέρους της

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

 

Αντώνης Αντωνάκος