Οι προτεραιότητες της Νέας Διακυβέρνησης. 

Συνέντευξη στο Χρίστο Βούζα

 

Μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θεωρείτε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη κυβέρνηση;

Δεν μπορεί να αποτραπεί η πτώση της κυβέρνησης, όποιο δίχτυ προστασίας κι αν απλώσουν τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, υποστηρίζει στη συνέντευξή του προς τη «C.P.» ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών Α. Αντωνάκος. Ο κ. Αντωνάκος θεωρεί ως πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την «απογραφή» του κράτους, την «αποκαθήλωση» του κατεστημένου που δημιούργησε και συντηρεί ένα απίστευτο σύστημα διαφθοράς, την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, τα μέτρα για την ενίσχυση αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο για τους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο είναι δηκτικός: «Είμαι ευχαριστημένος που στο κόμμα μας κάποια δωρεάν εισιτήρια πρώτης θέσεως για «γαλαζοαίματους» ακυρώθηκαν» λέει χαρακτηριστικά.

Ο λαός, ιδιαίτερα οι πιο ανίσχυροι οικονομικά συμπολίτες μας, πλήττεται από τα συσσωρευμένα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανεπάρκειας του κοινωνικού κράτους, της ανασφάλειας και της δραματικής επιδείνωσης της ποιότητας ζωής ιδιαίτερα στο αστικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας. Είναι αδύνατο λοιπόν το δίχτυ προστασίας που απλώνουν  πλουσιοπάροχα τα ηλεκτρονικά κυρίως Μ.Μ.Ε. να κατορθώσει να αποτρέψει την μοιραία πτώση μιας κυβέρνησης η οποία ασκεί την εξουσία,  με ένα μικρό διάλειμμα, για 23 ολόκληρα χρόνια και όχι μόνο δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αλλά τα περισσότερα τα όξυνε με την ανεπαρκή και αντιφατική πολιτική της.

Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τις 7 Μαρτίου;

Οι προτεραιότητες της Νέας Διακυβέρνησης θα κινηθούν στο πλαίσιο των τριών πυλώνων της πολιτικής μας που είναι η επένδυση στην παιδεία και τον πολιτισμό, η επανίδρυση του κράτους και η ανασύνταξη της οικονομίας. Η «απογραφή» του κράτους, η «αποκαθήλωση» του κατεστημένου που δημιούργησε και συντηρεί ένα απίστευτο σύστημα διαφθοράς, η αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, τα μέτρα για την ενίσχυση αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είναι μερικές από τις προτεραιότητές μας.

Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί ότι εκπροσωπείτε το παρελθόν και τη συντήρηση φέρνοντας ως παράδειγμα και τις κοινωνικές αναταραχές που έχουν δημιουργήσει στην Ευρώπη τα συγγενικά σας κόμματα.

Η πολιτική του αποπροσανατολισμού είναι μόνιμη τακτική του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες γνωρίζουν σήμερα 22 χρόνια μετά το 1981 οι φτωχοί έγιναν περισσότεροι και φτωχότεροι και πλούσιοι πλουσιότεροι και λιγότεροι. Αν οι κοινωνικές αντιδράσεις στην χώρα μας δεν είναι όσο έντονες θα ανέμενε κάποιος αυτό δεν οφείλεται στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αλλά σε ένα άριστα οργανωμένο σύστημα χειραγώγησης και ελέγχου της κοινής γνώμης.

Θα θέλατε τους κ.κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο στη Νέα Δημοκρατία ή νιώθετε πιο κοντά στον Σ. Παπαθεμελή;

Προσωπικά δεν αισθάνομαι πιο φτωχός ή πιο αδύναμος από την απουσία τους. Είμαι ευχαριστημένος που στο κόμμα μας κάποια δωρεάν εισιτήρια πρώτης θέσεως για «γαλαζοαίματους» ακυρώθηκαν. Πιστεύω ότι ο κύριος Παπανδρέου έκανε ένα τραγικό λάθος που θα του κοστίσει και προσωπικά. Ο κύριος Παπαθεμελής θα δώσει ισότιμα την «μάχη του σταυρού» και θα συμβάλλει στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Γενικά θεωρώ και τις τρεις μετακινήσεις πολύ επωφελείς για το κόμμα μου.

Μη κρατικά ή ιδιωτικά Πανεπιστήμια;

Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύθηκε μια διεθνής έρευνα σύμφωνα με την οποία κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν συμπεριλαμβάνεται στα 100 πρώτα Ευρωπαϊκά. Ήλπιζα ότι αυτό θα μας έκανε να ξεφύγουμε από την νάρκη των ιδεολογημάτων του παρελθόντος και να αντικρίσουμε την ουσία του προβλήματος κατάματα. Στην νέα εποχή της Πανευρωπαϊκής αγοράς εργασίας αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι το ουσιαστικό μορφωτικό και επιστημονικό περιεχόμενο των πτυχίων και η αξιολόγηση τους από την αγορά εργασίας. Ασφαλώς η εκπαίδευση είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο οφείλει η πολιτεία να παρέχει δωρεάν έτσι ώστε να συμβάλλει στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους. Θεωρώ όμως ότι αυτό που θα έπρεπε κυρίως να συζητάμε είναι το πώς θα έχουμε στην χώρα μας Πανεπιστήμια που θα είναι από τα πρώτα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο και όχι το αν θα έχει ή όχι το κράτος το μονοπώλιο .

 

Αντώνης Αντωνάκος

Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε.

City Press

 

05-03-2004