«Η αλλαγή στην ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. είναι προς όφελος του κλάδου».

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΟΛΜΕ, ο Αντώνης Αντωνάκος μιλάει στην «Απόφαση» για τους στόχους, τη θεώρηση των συνδικαλιστικών πραγμάτων αλλά και το ενδεχόμενο να πολιτευτεί ο ίδιος στις επόμενες εκλογές.

Πώς είναι οι πρώτες ώρες σας ως πρόεδρου της ΟΛΜΕ;

«Θα ήθελα να σας πω ότι εκδηλώνεται ένα ευνοϊκό κλίμα. Οι συνάδελφοι περίμεναν αρκετά χρόνια αυτή την αλλαγή. Η εμπιστοσύνη τους αυτή μας οπλίζει με δύναμη για τις περαιτέρω κινήσεις που δυστυχώς δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

Αλήθεια τι μπορεί επί της ουσίας να κάνει ο πρόεδρος ενός συνδικαλιστικού σωματείου;

«Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί στο πλαίσιο μιας συνέντευξης. Όμως, επί τη ευκαιρία, να σημειώσω ότι η ΟΛΜΕ έχει να επιδείξει σειρά από αγώνες, που είχαν ως στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι όταν θέλουμε και έχουμε όρεξη, μπορούμε. Ο συνδικαλισμός, άλλωστε, είναι αναγκαίος για να υπάρξει σωστή λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας».

Θα συνεργαστείτε με τον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας;

«Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι διαφωνούμε σε πολλές από τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να υψώσουμε διαχωριστικές γραμμές».

Κατηγορείστε ότι συμπράξατε με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΝ για να κερδίσετε τη μάχη.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος που επιδιώκει και καταφέρνει τη σύνθεση και τη συνεργασία. Εμείς επιτύχαμε μια συνεργασία προς όφελος του κλάδου και της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Η εκλογή σας στην προεδρία της ΟΛΜΕ αποκλείει το ενδεχόμενο να πολιτευτείτε;

«Αν και τις επιλογές για τη συμμετοχή οποιοδήποτε τις κάνουν τα ανώτατα όργανα των κομμάτων, δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο για τη μετεξέλιξη κάποιου στα πολιτικά δρώμενα ο συνδικαλισμός. Έχω την άποψη ότι πρόκειται για τις όψεις του ίδιου νομίσματος».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

15-07-2003