Κόντρες. PDF Print E-mail

Με τον

Αντώνη Αντωνάκο

Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ

Ερ: Ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα που προέκυψε στις εξετάσεις;

Οι ευθύνες του υπουργείου Παιδείας είναι σαφείς και εκτείνονται σε πολλά επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο συνίσταται στο ότι η πολιτική ηγεσία επέτρεψε στην παραπαιδεία να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο ασυδοσίας, ενώ το δεύτερο επίπεδο σαφώς αναφέρεται στη συγκρότηση της κεντρικής επιτροπής των εξετάσεων, καθώς και στις οδηγίες που δόθηκαν σε αυτήν.

Όσον αφορά την ασυδοσία της παραπαιδείας, είναι απαράδεκτο το υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει την εξόντωση των εφήβων σε ένα ανταγωνιστικό τοπίο, στο οποίο εξαντλούνται και οι φυσικές δυνάμεις των παιδιών, αλλά και οι οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών. Είναι απαράδεκτο παιδιά 16 και 17 ετών να καλούνται να παρακολουθούν μαθήματα και τις 7 ημέρες της εβδομάδας, διαβάζοντας παράλληλα μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Είναι απαράδεκτο το υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει τη διαφημιστική ασυδοσία των φροντιστηρίων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και οι εξετάσεις προσομοίωσης.

Όσον αφορά το δεύτερο επίπεδο, είναι σαφώς ευθύνη του υπουργείου Παιδείας όχι απλώς να επισημάνει στα μέλη της ΚΕΓΕ τα θέματα που πρέπει να εξαιρεθούν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και με τις υπηρεσίες του να δημιουργήσει ένα φάκελο αυτών των «απαγορευμένων» θεμάτων, με τα οποία πρέπει να εφοδιάζει την ΚΕΓΕ.

Γιάννης Φώσκολος

ΕΘΝΟΣ

 

5-06-2001