Βόλεϊ. PDF Print E-mail

Με τον

Αντώνη Αντωνάκο

Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ

Είναι σε δυσχερέστερη θέση οι περσινοί  απόφοιτοι του Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Γενικές Εξετάσεις;

Και μόνο το ότι δεν ξέρουν ακόμα τα δεδομένα υπό τα οποία καλούνται να διαγωνιστούν, εκ των πραγμάτων δυσχεραίνεται η θέση τους. Είναι δεδομένο ότι αυτό εξαρτάται από τη σχολή προτίμησης . Οι υποψήφιοι για τις σχολές υψηλής ζήτησης Βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τους;

Θεωρώ ότι θα πρέπει για τα δύο επόμενα χρόνια να δοθεί ένας επιπλέον αριθμός θέσεων στους υποψηφίους αυτούς. Αν οι θέσεις που θα δοθούν στους νέους υποψηφίους δοθούν σε βάρος των παλιών, θα υπάρξει μια αδικία για την οποία δεν θα υπάρχει τρόπος αποκατάστασης.

Πώς εξελίσσεται η σχολική χρονιά μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη;

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται με τα προβλήματα της παιδείας να παραμένουν άθικτα, έστω και αν η προεκλογική περίοδος έχει επισκιάσει όλες τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες και κατά συνέπεια και τις αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Και μετά τις εκλογές;

Μετά τις εκλογές τα προβλήματα θα έρθουν στο προσκήνιο. Ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι μήνες ιδιαίτερα θερμοί για τον εκπαιδευτικό χώρο. Σοβαρότερα θα είναι τα προβλήματα για τους μαθητές των ΤΕΕ που θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις τη στιγμή που δεν θα έχουν κάνει καμιά στοιχειώδη προετοιμασία, δεν είχαν καν βιβλία και προγράμματα.

Ποια από τα αιτήματα της ΟΛΜΕ παραμένουν εκκρεμή;

Τα κύρια αιτήματα μας είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων της Β' και Γ' Λυκείου, η αναβάθμιση της τεχνικό-επαγγελματικής εκπαίδευσης και το οικονομικό αίτημα των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία.

Ελευθερία Σούμπαση

ΕΘΝΟΣ

 

18-02-2000