Κόντρες. PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 18 September 1999 04:08

Με τον

Αντώνη Αντωνάκο

Αντιπρόεδρο της Ο.Λ.Μ.Ε.

ΕΡ. Πιστεύετε ότι είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα;

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει εντός του προσεχούς διημέρου να ανακοινώσει επίσημα και υπεύθυνα τον κατάλογο των σχολείων τα οποία είναι ασφαλή και μπορούν, χωρίς πρόβλημα, να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα.

Όπου αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να οριστεί η 1η Οκτωβρίου ως η τελευταία προθεσμία στην οποία μπορεί να υπάρχει σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί.

Όσον αφορά το σύνολο της χώρας, τα σχολεία επιβάλλεται να ανοίξουν, καθώς δεν μπορεί να χάνεται πολύτιμος χρόνος διδασκαλίας.

Για τα κτίρια που κτυπήθηκαν από το σεισμό πρέπει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσουν, μετά τους ελέγχους καταλληλότητας των σχολικών εγκαταστάσεων, να αρχίσουν και εκεί τα μαθήματα σε συνεννόηση και με τους τοπικούς παράγοντες.

Παράλληλα, για τα σχολεία εκείνα των οποίων τα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, θα πρέπει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας, το αργότερο, να προχωρήσει στη μετεγκατάστασή τους, είτε σε άλλα απολύτως ασφαλή κτίρια είτε σε λυόμενα, τα οποία  θα εγκατασταθούν σε ελεύθερους χώρους τους οποίους θα υποδείξουν οι Ο.Τ.Α..

ΕΘΝΟΣ

 

18-09-1999